Klub-Hudogestvena-Gimnastika-Biliana-Novi-Zvezdi

Международният турнир по художествена гимнастика „Нови звезди“ 2023

Международният турнир по художествена гимнастика „Нови звезди“ ще се проведе за втора поредна година в София

Международният турнир по художествена гимнастика „Нови звезди“ ще се проведе за втора поредна година в столичната зала „София“, която се намира в Борисовата градина. Състезанието ще продължи три дни – от 6-ти до 8-ми май.

Организатор на събитието е клубът по художествена гимнастика „Биляна“, чиито председател е европейската вицешампионка по художествена гимнастика Биляна Проданова.

След невероятния успех на турнира през 2022 година, тази година клубът-домакин очаква около 1000 гимнастички от България и чужбина, като те ще се състезават в различни категории и възрасти. Очаква се да вземат участие 35 клуба от България, както и клубове от Италия, Украйна, Сърбия и Южна Корея. 

Вдъхновени от историческите успехи на националният ансамбъл по художествена гимнастика, клубът по художествена гимнастика “Биляна” ще връчи призове на шампионките във всички възрасти, категория „Елит“, носещи имената на „диамантите“ на Българската художествена гимнастика:

Възраст „Мини“ – Мадлен Радуканова

Възраст „Девойки младша възраст“ до 10 години – Лаура Траатс

Възраст „Девойки младша възраст“ – Ерика Зафирова

Възраст „Девойки старша възраст“ – Стефани Кирякова 

Възраст „Жени“ – Симона Дянкова.

За треньорите на шампионките в „Девойки старша възраст“ и „Жени“ категория „Елит“ ще бъдат раздадени призове на имената на най-успешния треньорски тандем – Всела Димитрова и Михаела Маевска. Главен съдия на турнира ще  бъде Валя Маркова, а главен секретар – Ели Докузанова. 

Традиционно екипът на клуба по художествена гимнастика „Биляна“ ще се погрижи децата да получат прекрасни подаръци от многобройните спонсори на събитието. Позитивната атмосфера и настроение в залата са гарантирани.