Klub-Hudogestvena-Gimnastika-Biliana-Novi-zvezdi-IMG_8582

Международният турнир по художествена гимнастика „Нови звезди“ 2023

„Целта е да сме сред звездите и всяка крачка ще ни води натам!“ – II-ри Международен турнир „Нови звезди“

„Толкова сме щастливи от представянето си като организатори на второто Международно състезание “Нови звезди”. Толкова много детски усмивки, толкова много награди и подаръци! Сърдечно благодарим на всички наши партньори, виновници за звездния блясък на турнира, който се проведе от 6 до 8 май в столичната зала „София“, започва Биляна Проданова – идеен организатор и председател на КХГ „Биляна“.

Общо 35 клуба и над 1000 участнички, препълнена зала и безброй усмивки, това е основната равносметка от II-рия Международен турнир „Нови звезди“. Състезанието се осъществи с подкрепата на 37 фирми, които подкрепиха спортуващите деца на България и осигуриха хиляди подаръци за деца, треньори, съдии и специални гости.

За втора поредна година състезанието бе уважено от националния отбор на България – абсолютните световни шампионки от София 2022 и техните треньори Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева. Демонстративните им изигравания взривиха препълнената зала „София“ и изправиха публиката на крака след безгрешните им изпълнения.

Мария Гигова – първата трикратна световна шампионка, за пореден път  подкрепи организаторите и всички участници и бе специален гост. С присъствието си на турнира уважиха златните момичета на България – олимпийските шампионки от Токио 2020 Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова. Владислава Танчева –

бронзова медалистка от ОИ Атина 2004, Елизабет Колева – абсолютна европейска шампионка и член на Управителния съвет на БФХГ, златната Юлия Мумджиева – директор „Маркетинг и реклама“ към БФХГ и двукратната европейска и световна шампионка с ансамбъла на България – Таня Ставрева.

Бяха връчени следните призове:

Приз „Весела Димитрова“ – Теодора Тенева

Приз „Михаела Маевска“ – Божидара Рачева

Приз „Симона Дянкова“ – Емона Ценова от „Илиана“

Приз „Лаура Траатс“ – Миа Александрова  от „Левски“

Приз „Мадлен Радуканова“ – Калина Митцова от „Велбъжд“

Приз „Стефани Кирякова“ – Ида Стефанова от „София Спорт 2017“

Приз „Ерика Зафирова“ – Александра Петрова от „Илиана“

„Мис треньор“ – Моника Минчева

„Мис треньор“ –  Здравена Накева

„Мис съдия“ – Светлана Куюмджиева и Цвета Илиева

Благодарим за блестящия професионализъм на главния ни съдия Валя Маркова, на нашия главен секретар – Ели Докузанова, на уникалната Ани Недкова – за прекрасните кадри и не на последно място на Антон Иванов, Виден Свиленов и Димитър Стоянов, които се справиха с нелеката задача да излъчат и озвучат “Нови звезди” 2023г. Искрено благодарим на всички родители, треньори и състезатели на КХГ „Биляна“, без които това събитие с този мащаб не би било възможно.